DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Maria Goretti și-a dat viața pentru castitate!

philomena4-2
Sfânta Filomena

Biserica este cea care trebuie să avertizeze tinerii de astăzi asupra modelelor greșite și periculoase pe care ni le oferă lumea de astăzi. Și de Biserică trebuie să asculte tinerii dacă vor să-l urmeze pe Cristos! Sfinții și sfintele precum Sf. Maria Goretti  și-au dat viața lor pentru păstrarea curăției. De ce generația noastră de tineret să nu înțeleagă semnificația castității?

Nu e suficient să păstrăm hotărârea cea bună în secretul inimii: e ca și cum cineva vrea să se facă medic dar s-a gândit să nu spună la nimeni nimic după ce și-a luat diploma. Pe cine va putea ajuta astfel?

Trăirea castității se referă și la relațiile interumane. Desigur valoarea ei prioritară este curăția inimii, cea știută și înțeleasă numai de Dumnezeu. Dar tinerii doresc prieteni, doresc anturaje. Tocmai acestea sunt cele care îi împiedică cel mai mult la trăirea castității, pentru că sunt sub influența culturii hedoniste.  De aceea ele trebuie selectate. Prin Depunerea Angajamentului pentru castitate, prietenii și anturajele se selectează de la sine, dacă ne ținem de Angajamentul luat.

Tinerii de regulă se socotesc stăpâni pe relațiile lor, că vor face doar ceea au decis să facă. Dar mai este și diavolul la mijloc care le taie socotelile și îi duce să regrete unele fapte care nu și-ar fi dorit să le facă. Și acesta se amuză copios pe seama ignoranței tinerilor. Câștigă cel prudent și ascultător.

Așadar Depunerea Angajamentului pentru castitate este o măsură suplimentară de precauție, tot mai necesară în epoca noastră hiper-sexualizată, de a proteja tinerii pentru a trăi o viață liberă de griji majore, necazuri, suferințe emoționale, sarcină nedorită, gânduri de pruncucidere, creșterea eventuală a unui copil dintr-o relație extra-conjugală, boli venerice și multe altele. Angajamentul pentru Castitate nu se substituie voinței și puterii de decizie pe viitor, dar va fi un sprijin puternic pentru urmarea scopului propus și va determina amânarea începerii vieții sexuale.

Sf. Apostol Pavel spune: faceți promisiuni lui Dumnezeu și le împliniți!

Așadar încurajăm tinerii să depună acest Angajament pentru Castitate/așteptarea cu viața sexuală până la căsătorie. Păcatele se regretă adânc însă un astfel de angajament nu!

La Biserica ”Sf. Maria Regina Păcii” din Timișoara Clubul select al celor cu inima curată se întâlnește cel puțin de două ori pe an, în mai și în octombrie, pentru a sărbători castitatea și pentru Depunerea Angajamentului pentru Castitate.

Articol în lb. engleză: Cum să-ți păstrezi relația curată