DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Dorința sexuală crește în funcție de atenția pe care i-o acorzi

Cei care ne vorbesc despre o iubire spontană și facilă ne înșeală, spune Papa Ioan Paul al II-lea tinerilor la Lourdes, în august 1983. Iubirea pe care Cristos ne-o învață este una dificilă și exigentă. Ființa pe care Dumnezeu o dorește, pretinde un efort constant, plin de răbdare, o luptă împotriva noastră înșine. Este necesar să numim binele și răul pe nume.

Iar în august 1983 același Papă le spune tinerilor la Rimini: ”Dorești să te încui în cercul istinctelor tale? La om, spre deosebire de animale, instinctul nu are dreptul la ultimul cuvânt.”

rasaritMulți doresc să se elibereze de morala creștină pe care o consideră represivă și atunci cad în sclavismul păcatului care îl degradează pe om. Însă jugul lui Cristos este dulce și ușor atunci când este purtat cu iubire și bunăvoință.

Sexualitatea trebuie trăită sub semnul crucii și al mântuirii, sub semnul poruncilor lui Dumnezeu. Doar Biserica lui Cristos este cea care deține toate secretele pentru atingerea fericirii omenești. Dacă diverși educatori, psihologi, oameni de stat – fără a fi neapărat credincioși –  au preluat cunoștințe din acest izvor al creștinismului, este pentru că au recunoscut valoarea înțelepciunii acestuia.

Doar din această perspectivă trebuie să ne interogăm asupra valorii pozitive a abstinenței sexuale înainte sau în afara căsătoriei.

Este necesar să ne antrenăm în viață. A se antrena înseamnă să faci un efort atunci când nu e nevoie, pentru a ști să te forțezi atunci când e nevoie.
Cel care nu știe să spună nu atunci când poate spune da, nu va ști să spună nu nici atunci când ar trebui s-o facă.
Cel care nu știe să renunțe ocazional la ceea ce este licit, nu va ști să renunțe la ceea ce este ilicit când va fi nevoie.

Dacă nu îți supraveghezi imaginația și gândurile, îți va fi imposibil să păstrezi castitatea.
Pofta sexuală cuprinde întregul psihic. Dacă nu vei tăia rădăcinile imaginației, îți va fi imposibil să stăpânești consecințele în trup. De aceea e necesar să domini imaginația și dorințele.
Dorința sexuală crește în funție de atenția pe care i-a acorzi. Precum câinii care latră dacă îi privești și tac atunci când nu le acorzi atenție.

Castitatea nu o poți păstra fără mortificarea simțurilor.
Cel care nu dorește să renunțe la stimulentele vieții moderne, care exaltă concupiscența, în mod firesc va deveni victima tentațiilor turbulente iar căderea sa va fi inevitabilă.

Castitatea nu o poți păstra pe jumătate. Nici cu forțele noastre proprii. Însă cu ajutorul lui Dumnezeu, da! Cel care – cu ajutorul lui Dumnezeu – se decide să lupte cu toate forțele, acela va învinge cu siguranță. Nu va muri înclinația, ea doar va fi călăuzită de rațiune.

Următoarea ocazie de a depune Angajamentul pentru Castitate la Biserica ”Sf. Maria Regina Păcii” din Timișoara:
Duminică, 7 mai 2017, orele 10.00 la Sărbătoarea Clubului select al celor cu inima curată.