DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Atunci când pui carul înaintea boilor

Există mai multe feluri de cunoaștere a unui om, însă toate au o ordine și succesiune, care trebuie urmată întocmai pentru a nu răsturna logica dezvoltării unei relații. Omul este o ființa rațională, superioară regnului animal și dotat cu o inteligență foarte fină care trebuie să primeze în observație asupra unui eventual partener atunci când un tânăr/o tânără face alegerea vieții sale.

Rațiunea este în cea mai mare măsură menită să discearnă compatibilitatea celor doi. Cunoașterea se realizează prin comunicare. Aceasta se desfășoară la diferite niveluri: prin gesturi, cuvinte, atitudini, comportamente, raționamente, preferințe, înclinații, interese, sensibilități, opțiuni, valori, aptitudini. Acestea trebuie observate prin detașare și obiectivism pentru a nu poiecta propriul ideal asupra partenerului.

Dacă în schimb un tânăr începe cunoașterea celuilalt printr-o relație sexuală, percepția celuilalt își pierde obiectivismul, instalându-se fixația, fenomenul ”lipici” datorită hormonilor sexuali și dependența erotică care perturbă cunoașterea și luciditatea pentru mult timp.

Dacă o fată socotește că soarta îi rezervă doar băieți care vor să profite de trupul  ei, cauza a fost mai întâi alegerea ei greșită de a accepta acest tip de relație. A pus carul înaintea boilor și a sărit niște etape de cunoaștere care ar fi putut s-o salveze de decepții dureroase.

Vitorio Albisetti demonstrează acest lucru printr-un raționament pur psihologic: ”În realitate, fata (decepționată în relații trupești), dintre multele, nenumăratele posibilități pe care inteligența umană le-a oferit, a ales un tip anume de comunicare, a dat importanță înainte de toate  unui tip de apropiere: relația fizică, sexul.”.. Într-o relațea de iubire adevărată, raportul sexual este forma cea mai intimă de comunicare, care vine la sfârșit, după ce au fost epuizate toate celelalte forme  de comunicare, de cunoaștere. ”Poate părea demodat, dar această regulă nu admite derogări, amânări” spune Albisetti.

”Tot ceea ce urmează după o formă de comunicare atât de înaltă, atât de deplină, își pierde inevitabil din semnificație și importanță!

În ziua de astăzi vedem tineri obosiți de relația lor, cu atitudine critică și circumspectă față de celălalt încă înaintea cununiei lor. Activitatea sexuală implică o dăruire totală, o asumare a deplină a tuturor responsabilităților actului sexual, inclusiv posibilitatea procreării. Ea mai implică o dependență mărită față de partener, o apropiere peste măsură de celălalt; unirea celor doi care nu își poate găsi locul potrivit decât în cadrul unei căsătorii, a unei relații definitive, structurate și pregătită pentru nașterea și creșterea copiilor. Pașii care s-au devansat au creat haos și dezechilibru în dezvoltarea firească a relației, au aruncat pe umerii ei poveri precoce care o vor strivi înainte de vreme în spontaneitatea dezvoltării sale.