DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Viziunea Sfântului Ioan Bosco pentru zilele noastre

O perspectivă de ansamblu în mijlocul crizei

Niciodată nu a fost mai mare nevoie să ieșim din perspectiva unilaterală de a privi lucrurile și să privim tabloul întreg al societății noastre în mijlocul epidemiei de coronavirus Covid 19. De săptămâni de zile presa centrală numără victime: infectări, îmbolnăviri, decese – exclusiv și obsesiv Covid 19. Dar victimele colaterale cine le numără? Dar haosul creat datorită confuziei în realizarea statisticilor cu decese corona? Dar pierderile de vieți în urma avorturilor, a eutanasiei, a accidentelor de tot felul ș.a.m.d.?

Pentru cei atenți la cifre, rata deceselor Covid 19 a luat locul deceselor din cauzele cele mai frecvente precum atac de cord, atac cerebral, hipertensiune, diabet, ajungând astfel aproape de rata deceselor totale. 86% dintre decesele raportate Covid 19  in SUA au avut alte cauze colaterale. Media deceselor în Italia a fost de 81 de ani, oameni cu alte morbidități. În Biblie scrie că viața omului este de 70 de ani iar ce e peste, e chin și durere. Epidemia declanșată în China a lovit de 500 de ori mai mult omul asiatic decât cel european; 85% dintre cei infectați nu prezintă simptome.  

Epidemia coronavirus a venit din China peste lumea întreagă ca un fel de psihoză. Dincolo de măsurile autorităților, oamenii au intrat în refugiu voluntar uitând să ia în calcul accentuarea psihozelor, a nevrozelor, a depresiilor celor izolați, nemaivorbind de colapsul economic iminent din multe sectoare.

În mai multe țări deja se fac demonstrații publice pentru ridicarea carantinei. Cineva a spus: ”Ne sinucidem pentru a scăpa de îmbolnăvire!”

Este evident că în România și în majoritatea țărilor europene s-a produs o mutație a virusului, care i-a redus cu mult virulența. Totuși panica și frica domină în societatea noastră și eclipsează instinctul de conservare față de alte pericole.  

Unii specialiști se întreabă dacă este implicată și manipularea conștiințelor prin mijloace precum cele Blue Beam. A apărut a panică aproape magică dintr-o dată pe tot globul. Frica scade luciditatea, paralizează inițiativa și reduce sistemul imun. Comuniștii, dictatorii și cei care manipulează masele știu asta foarte bine.

Noi, creștinii, știm că Dumnezeu este soluția tuturor problemelor. În vremuri de mari necazuri oamenii dintotdeauna s-au pus pe genunchi, au făcut pocăință aspră și au obținut ajutorul de la Dumnezeu. Întreaga istorie a poporului Israel stă dovadă. Biserica lui Cristos nu trebuie să intre în retragere și auto-apărare în vremuri grele.

Rugăciunea bisericii poate deveni o bombă atomică care alungă toate amenințările asupra omenirii. ”Nu putem trăi din Euharistia virtuală” a declarat Mons. Edmundo Valenzuela din Paraguay, cerând autorităților re-deschiderea bisericilor. Isus Cristos, înainte de se urca la Tatăl său, a întemeiat Biserica și ne-a lăsat moștenire sfintele sacramente și mai cu seamă Sf. Euharistie prin care putem face lucrările lui Dumnezeu pe pământ. Creștinii să nu piardă asta niciodată din vedere!

DonBoscoSf. Don Bosco a văzut într-o viziune scăparea creștinilor în vremurile din urmă prin Sfânta Euharistie și prin Fecioara Maria. Un vas mare în mijlocul mării furtunoase cu valuri amenințătoare condus de clerici și străjuit de doi piloni stabili: unul cu Sf. Euharistie și celălalt cu Preacurata Fecioară Maria; iar în jurul acestuia alte vase mici care se scufundau însă vasul care reprezenta Biserica naviga mai departe.

Creștinilor, frați catolici din România, să nu ne lăsăm reduși la tăcere prin forța împrejurărilor.

Cerem re-deschiderea Bisericilor, reluarea slujbelor și a cultului datorat lui Dumnezeu, pentru protecția națiunii noastre, pentru ca Dumnezeu să alunge influențele rele din rândul conducătorilor noștri! Dumnezeu este același, atotputernic, atotmilostiv care conduce istoria omenirii cu o mână suverană lăsând libertatea omenirii să facă alegerile ei. Dar niciodată nu va accepta să fie scos din mijlocul poporului său, marginalizat, răstălmăcit, fără ca societatea să aibă de suferit în mod crunt.

”Aduc ca martori împotriva voastră astăzi cerul şi pământul: am pus înaintea voastră viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa ca să trăieşti tu şi descendenţa ta.” Dt. 30.19

 Suntem și vrem să rămânem un popor pascal, care trăiește din sfintele sacramente, care crede în realitatea și puterea acestora, care știe diferența față de simbolismul sau virtualitatea acestora !

Vedeți și VIDEO: Puterea Big-Bang din noi

Gerda Chișărău