DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

O friguroasă iarnă demografică

Când a fost ultima dată când ați auzit o predică pro-viață?, ne întreabă pr. Shenan Boquet, președintele Organizației Human Life International.

  ”Tăcerea asupra învățăturilor Bisericii cu privire la Viață și Familie poate avea efecte dezastruoase asupra culturii noastre.   Uitați-vă-te la ce s-a întâmplat în Irlanda…”

Recent, insula Emerald ce a fost odată ferm catolică, a deschis ușa avortului legalizat, iar acum publicul a aprobat legalizarea „căsătoriei” între persoane de același sex.

 Agenda anti-viață va continua să câștige teren, fără o puternică rezistență pro-life care să apere cultura și să protejeze familia!

 

 

Între timp, cât Biserica tace,  irlandezii sărbătoresc uciderea proriei națiuni.

 

Republica Irlanda a votat pentru „căsătoria“ între persoane de același sex. Acest vot se arată ca un motiv de bucurie, de mândrie națională, o nouă eră pentru această țară bătrână. Unii chiar folosesc aceste expresii la propriu.

Pare că a pierit iubirea de sacru. Participarea regulată la Sfânta Liturghie de duminică a scăzut de la 90%  la 60% și este în continuă scădere. Bisericile ce erau odată pline, acum sunt goale de parcă Dublin ar fi Paris sau New York. Irlandezii au văzut că devin prosperi în plan material și au început să renunțe la tradiția religioasă. Secularizarea devine normalitate. Faptul că un prim-ministru își aduce concubina la masă cu Arhiepiscopul reprezintă o senzație, nu un scandal.

Societatea irlandeză nu și-a revenit de la umilirea Războiului Civil din 1922-23. De-a lungul anilor a tot încercat să devină independentă, o republică catolică distinctă care rezistă curentelor ce vin din Vest. Până la un moment dat au reușit, căci Biserica deținea locul central în viața publică a Irlandei prin instituțiile sociale precum școli, spitale și economia bazată pe agricultură. Odată ce s-a deschis față de Piața Europeană, cetățenii săi nu au mai apreciat bogățiile locale și au urmat modele seculare, avorturi, divorțuri, iar acum „căsătoria“ între persoane de același sex.

Motivul pentru care acum celebrează ceea ce au reușit prin referendum este ultima lovitură pentru imaginea lor ca națiune catolică. Au reușit să se răzbune pe Biserică. Rămâne o țară oarecare ce se scaldă în apele unui continent ce a intrat de mult într-un declin cultural, o iarnă demografică.

 

Autor: James Matthew Wilson

Prelucrare text: Alexandra-Ramona Potroghir

Sursa: https://www.lifesitenews.com/opinion/the-joyful-death-of-catholic-ireland