DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Maica Sfântă și bătălia împotriva Satanei pentru copiii ei

Sau despre fortăreața sigură a Bisericii 

În mijlocul fricii de pandemie și a grozăviilor pe care le auzim zi de zi, Marino Restrepo are curajul să ne vorbească despre adevărata luptă pe care noi creștinii trebuie s-o luptăm, să nu ne lăsăm derutați de la cele esențiale pentru integritatea și supraviețuirea noastră. Este momentul să fim mai vigilenți și precauți ca niciodată, să nu ne lăsăm abătuți de lucruri, aspecte și amănunte mincinoase, ne-esențiale și false. Scopul vieții noastre este altul decât ne arată această lume păgână și locul nostru este dincolo, în cer, îm veșnicie împreună cu Dumnezeu. De aceea mijloacele și tacticile acestei lumi nu se potrivesc în lupta cea adevărată, căci este vorba de viața sufletului nostru.

Noe and the archMonahul Savatie Baștovoi face o analogie foarte utilă pentru cei care cred că se pot mântui foarte bine și singuri, în afara Bisericii. Ei sunt precum cei din vremea potopului lui Noe, refuzând să urce în Arca și căutând scăparea de puhoiul apelor pe o scândură proprie. 

Bătălia spirituală pe care o trăim

O treime dintre îngeri au fost aruncați pe Pământ, nu pe Venus sau pe Marte. Pe Pământ, iar Isus s-a încarnat aici pe Pământ. Bătălia se desfășoară aici, deșertul este aici. Biserica se află în deșert, în exil. Israeliții s-au născut într-o țară păgână, au crescut acolo. Au trebuit să fie instruiți cum să fie devină copii ai lui Dumnezeu. Dumnezeu ne învață cum să eliminăm acea cultură a exilului.

 

Noi am fost creați în exil, precum israeliții în Egipt. Am fost unși supranatural de către Dumnezeu și am devenit copii lui Dumnezeu.

Avem milioane de dușmani în spatele nostru, pe care nu îi putem vedea. Este o luptă nedreaptă. Întru credință avem puterea să combatem acești dușmani și putem salva mulți oameni odată cu noi și vom vedea că credința funcționează. Câștigătorul este Fecioara Maria, fântâna harurilor. Ea e mama Bisericii, ea e apărătorul ei, cea care ne dăruiește Spiritul Sfânt.

Lumea seculară din Occident ne spune că nu e nevoie să vă căsătoriți, vă puteți descurca singuri, nu trebuie să ascultați de învățătura Bisericii.

Pentru a-l putea combate pe Satana trebuie să fim aliniați cu Biserica, în ascultarea completă față de Biserică. E singura cale pe care poți fi sigur că ești protejat. Învățăturile Fecioarei Maria ne spun întotdeauna să fim ascultători față de învățătura Bisericii. Să devenim adevărați enoriași în Biserică, să intrăm în unitate cu Biserica.

 

Duhurile rele sunt precum prinții, extrem de atractive și seducătoare; ele nu sunt dragoni care scuipă foc din gură.

Trebuie doar să aflăm cât de mult ne asemănăm noi cu Dumnezeu. Credința este cheia pentru bătălia împotriva Satanei. Fii credincios. Fii sfânt. Cât timp nu ești credincios, ești și tu cu Satana.

Întrebarea cheie nu este, cine este trădătorul dintre cei care se află lângă mine. Ci: Unde mă aflu eu în relația cu Dumnezeu? Dacă eu sunt cu Dumnezeu, Satana a fugit iar eu sunt protejat.

El trage săgeți de foc spre noi, pe care le putem vedea. El nu se află în apropierea noastră, pentru că noi suntem în lumină.

Să înțelegem împotriva cui trebuie să ne luptăm!

Suntem o familie în Dumnezeu, nu rude de sânge. Când l-au întrebat pe Isus a cui va fi femeia în Cer, care s-a căsătorit cu șapte frați pe rând, rămânând fără urmași, Isus le-a spus ucenicilor: nu ați înțeles Scriptura. În Cer vom fi ca îngerii!

Atât de minunat și incredibil!

Suntem în gestație pentru viața spirituală, suntem în pântecele trupului nostru, trebuie să fim foarte atenți. Altfel devenim uriași, gigantici, precum instituțiile, devenim prea inteligenți, ne umflăm precum un balon. De aceea ne spune Fecioara să devenim mici și simpli, pentru nașterea a doua, cea din spirit.

Aceștia mari și importanți se vor naște foarte greu pentru viața veșnică. Satana ne insuflă putere ca să devenim uriași, ne umflă, să fim plini de importanță, și atunci ne poate împunge precum un balon.

Oameni te încântă, te măgulesc apoi se împung și te sparg. Adevărații prieteni îți spun ce este rău în tine, nu te flatează, îți vorbesc față-n față.

Uneori părinții nu le spun adevărul copiilor lor pentru a nu pierde prietenia lor și atunci ei devin monștri.

Să trăim adevărul, nu contează cât ne sacrificăm. Nu vă îndrăgostiți de nimic tranzitoriu, nu vă atașați de vise, de răni, de grijile viitorului, lăsați totul de-o parte, ne spune Maica Sfântă. Noi catolicii avem cel mai magnific cadou de credință: sfintele Sacramente. E o mare ușurare, o vindecare. Maica Sfântă ne învăluie în mantia ei. Ei îi pot spune totul și ea mă încântă, precum și pe voi.

Lectura Sfintei Scripturi nu este pentru înțelegere în primul rând ci pentru pătrunderea Spiritului Sfânt în noi. Marino citea un pasaj înainte de a începe prezentarea pentru a ne deschide urechile, mintea și inima și a mai citit un pasaj la urmă pentru a pecetlui urechile, mintea și inima ca să păstreze cele auzite.

Prelucrare, Sursa aici