DonațiiAjutați-ne cu o donație, prin PayPal sau transfer bancar!

Autoritățile nu mai îngăduie funcționarea casei Mater Misericordiae fără autorizația PSI!

Apel la rugăciune!!

În 30 octombrie anul acesta s-au împlinit 3 ani de la tragedia din Clubul Colectiv în care au murit 64 de tineri. Deși vinovații s-au căutat peste tot, aceștia până la urmă nu s-au mai găsit. În schimb s-au confecționat legi draconice. Se cer materiale de construcții neinflamabile, uși anti-incendiu, ieșiri secundare de urgență, instalații ultra-costisitoare de detecție și semnalare incendiu, hidranți interni și externi și multe altele.

Din acest motiv doar 10% din instituțiile din județul Ilfov au această autorizație. Printre clădirile care nu au autorizația PSI se numără: sedii ISU, Palatul Parlamentului, Guvernul României, Ministere, Biblioteca Națională, Sedii de poliție, Școli, Spitale, Teatre (!). Ne aflăm în țara tuturor contradicțiilor. Ceea ce ne spun politicienii nu coincide cu ceea ce sunt dispuși să facă ei înșiși.

Însuși Clubul Colectiv are afișat la ora actuală un anunț prin care se spune că ”Această clădire funcționează fără autorizație ISU!”

DSC_0008_webDeși statul însuși nu poate împlini aceste condiții, acum  îi vânează pe cei din sectorul privat. Și mai ales pe cei care ajută săracii, mamele cu copilași, precum noi la casa Mater Misericordiae. AJPIS (Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială) Timiș ne-a avertizat să nu funcționăm după expirarea termenului (30 noiembrie 2018!) pe care ni l-au dat, deoarece vom fi amendați. Când am cerut o derogare și o amânare de la ANPDCA (Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție) București, până când vom obține altă locație, ne-au spus că nu există nici o derogare în lege.

„Conform prevederilor legale, punerea în funcţiune, fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, a construcţiilor şi amenajărilor noi, ori a celor existente la care s-au executat lucrări de modificare/schimbare de destinaţie, atrage după sine aplicarea sancţiunilor contravenţionale, cu amenzi cuprinse între 20.000 şi 50.000 lei“, reiese dintr-un comunicat transmis de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Dar, în realitate, amenzile ajung şi la 100.000 lei.*

Până la ora actuală, Asociația Darul Vieții deja a investit între 5.000-6.000 euro în amenajarea casei special pentru obținerea autorizației de la ISU. Acum recent ne-au spus inginerii că ar mai trebui înlocuit planșeul din lemn cu unul din beton – ceea ce presupune probabil demolarea acoperișului – și înlocuită izolația din exterior și nici atunci nu ar fi sigură obținerea autorizației, căci clădirea se află prea aproape de vecini…

Menționăm că casa a fost construită de către un cetățean privat în 2013.

Însă lucrarea lui Dumnezeu va continua. Maica Îndurării și-a arătat protecția specială în nenumărate rânduri pentru această lucrare. Este și lucrarea tuturor binefăcătorilor și colaboratorilor noștri. Este opera Dumneavoastră!

Noi știm că diavolul vrea să-i distrugă pe cei slabi și să adâncească prăpastia dintre bogați și săraci. Sfânta Evanghelie ne arată constant predilecția lui Isus pentru săraci și umili. Sfânta Maica Tereza de Calcutta spunea: ”În lume este sărăcie nu pentru că nu îi putem sătura pe cei săraci, ci pentru că nu îi putem sătura pe cei bogați!”

Cu ajutorul lui Dumnezeu vom continua să construim o nouă clădire așa cum cere noua legislație.

Ajutați-ne cu rugăciunile Dvs. pentru acest scop!

 

* https://www.cotidianul.ro/ce-risca-cei-care-nu-au-obtinut-autorizatia-de-la-isu/